FİSA: Nisan’da 71 çocuk yaşamını yitirdi

  • 11:22 17 Mayıs 2022
  • Çocuk
 
HABER MERKEZİ - FİSA Çocuk Hakları Merkezi, seyahatlerin artması ve havaların ısınmasıyla birlikte sadece Nisan ayı içerisinde en az 71 çocuğun önlenebilir sebeplerden dolayı yaşamını yitirdiğini kaydetti. 
 
FİSA Çocuk Hakları Merkezi, medya izleme yoluyla derlediği “Türkiye’de çocuğun yaşam hakkı ihlalleri nisan ayı bilgi notu”nu paylaştı. Bilgi notunda, seyahatlerin artması ve havaların ısınmasıyla birlikte en az 71 çocuğun önlenebilir sebeplerle yaşamını yitirdiği kaydedildi. Yaşamını yitiren çocuklardan 24’ünün kız, 45’inin ise oğlan çocuğu olduğu, 2 çocuğun ise cinsiyetinin belirlenemediği belirtildi. 
 
Şiddet sonucu 4 çocuk yaşamını yitirdi
 
Seyahatlerin artışıyla birlikte 23 çocuğun trafik kazalarında yaşamını yitirdiği belirtilen bilgi notunda, “12 çocuğun ise havaların ısınmasıyla birlikte yaşadıkları bölgelerdeki sulama kanalları, göletleri ve derelerde boğularak yaşamını kaybettiği görülmektedir (Bu çocuklara ‘kentsel ve kırsal açık alanda yaşanan olaylar’ başlığı altında yer verilmiştir). Yine yaşamını kaybeden çocuklardan 5’inin Suriye ve Irak’tan Türkiye’ye göç etmiş olan mülteci çocuklar olduğu bilinmektedir. Bu ay şiddet sebebiyle yaşamını kaybeden çocukların sayısı ise 4’tür.”