‘Talana karşı direniş ve dayanışma devam ediyor’

  • 22:12 5 Haziran 2023
  • Ekoloji
İZMİR - Dünya Çevre Günü kapsamında kentte yapılan etkinliklerde İzmir'de yaşanan ekolojik talana dikkat çeken ekolojistler, talana karşı direniş ve dayanışmanın devam ettiğini vurguladı.
 
İzmir'de bulunan ekoloji örgütleri, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla İzmir'de bir dizi etkinlik düzenledi. İlk olarak Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde stand açarak kentte yaşanan ekolojik talanlara yönelik bilgilendirme yapan ekolojistler, Çeşme turizm projesine karşı da imza topladı.
 
Ardından Mimarlar Odası İzmir Şubesi önünde bir araya gelen ekoloji örgütleri buradan Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önüne kadar yürüdü. "Kentte ekolojik yıkım ve talana karşı direniş var dayanışma var " panlartı taşıyan kitle, sık sık "Sermaye elini kentimizden çek", "Havama suyuma toprağıma dokunma" ve "RES yapma boşuna yıkacağız başına" sloganları attı.
 
‘Çevre sorunları artarak devam ediyor’
 
Yürüyüşün ardından yapılan açıklamayı okuyan Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu, Dünya Çevre Günü'nün tüketim kültürünün bir parçası olarak "kutlandığı"nı ifade etti. Hamit, "Oysa kutlayabileceğimiz sevineceğimiz, mutlu olabileceğimiz herhangi bir durum yok. 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nü kutlamıyoruz. 5 Haziran Dünya Çevre Günü'ne ketlerimizde, yaşam alanlarımızda ekolojik yıkıma dikkat çekiyor, mücadele çağrısı yapıyor, ekolojik yıkıma karşı direniyoruz. Sanayileşme, kentleşme ve nüfus artışı ile birlikte çevre sorunları da geçmişten günümüze artarak devam ediyor" dedi.
 
‘Direniş ve dayanışma devam ediyor’
 
Kapitalist düzenin kar hırsıyla tüketimi sürekli desteklediğini vurgulayan Hamit, "Bu yönetim anlayışı doğanın yaşamsal varlıklarını giderek artan bir hızla ortadan kaldırıyor. İnsan eliyle üretilen tüm faaliyetler küresel ölçüde felaketler yaratmaya devam ediyor. Bu yıkıma karşı ise direniş ve dayanışma da devam ediyor" diye konuştu.