Lice Kadın Kooperatifi'nden destek çağrısı

  • 13:15 7 Ağustos 2022
  • Emek/Ekonomi
 
DİYARBAKIR - Lice Kadın Kooperatifi, kadın ve yerel ekonominin güçlendirilmesi için Fongogo kapsamında kuracakları çiftlik için destek çağrısında bulundu. 
 
Diyarbakır'ın Lice ilçesinde Eylül 2019’da 20 ev emekçisi kadının bir araya gelerek kurduğu Lice Kadın Kooperatifi birçok kadına istihdam sağlıyor. Lice Kadın Kooperatifi, kadın ve yerel ekonominin güçlendirilmesi için Fongogo’da (Ödül Bazlı Kitle Fonlaması) “Lice Kadın Kooperatifi Çiftlik Kuruyor” ismiyle projesini fonlamaya açtı. Kooperatifteki kadınlar yazılı açıklama yaparak, destek çağrısında bulundu. 
 
Kadın emeği 
 
Zorlu ekonomik şartlarda yaklaşık 3 yıldır faaliyetlerini sürdürmeye çalıştıklarını ifade kadınlar, bugüne kadar yerelde peynir, pekmez, kurutmalık sebze, kavurma üretirken aynı zamanda toprakla da buluşarak, bostan-bahçe ekimi (yeşil soğan, domates) yaptıklarını belirtti. Kadınlar açıklamada, Lice’nin dağlarından taze kekik, yarpuz, nane toplayarak, ekolojiye duyarlı, kadın emeğiyle bir ekonominin oluşması için çaba gösterdiklerini ifade etti. 
 
Destek çağırısı
 
Destek çağrısında bulunan kadınlar, “Bu kapsamda kooperatifimiz, kadın ekonominin ve yerel ekonominin güçlendirilmesi çerçevesinde Fongogo kitlesel fonlama sitesinde 'Lice Kadın Kooperatifi Çiftlik Kuruyor' ismiyle bir projesini fonlamaya açmıştır. Projemizin yaygınlaştırılması ve istenilen fon miktarına ulaşabilmesi için çalışmalarımız devam etmektedir. Bu kapsamda hem bireyler hem de sivil toplum örgütleri ile diyalog kurmakta, projemizi hedef kitlemize ulaştırmaya çalışmaktayız. Siz değerli basın emekçilerinin de bu süreçte çalışmamızın yaygınlaşması ve kadın ekonomisinin güçlendirilmesi konusunda desteklerini beklemekteyiz. Bu vesileyle sizin aracılığınız ile toplumun her kesimine dayanışma çağrısında bulunuyoruz" açıklamasında bulundu.