Yeşil Sol Parti ve HDP’den Barış Anneleri için açıklama

  • 22:11 9 Haziran 2023
  • Güncel
 
ANTALYA - Antalya'da 8 Barış Annesi'nin gözaltına alınmasına tepki gösteren Yeşil Sol Parti ve HDP, "Dün olduğu gibi bugün de sessiz kalmıyoruz, sessiz kalmayacağız” dedi. 
 
Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın "örgüte finans sağlamak" iddiasıyla yürüttüğü soruşturma kapsamında dün sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında Barış Anneleri Fatma Gün, Emine Tekmenuray, Zekiye Alak, Hülya Ayık, Hüzna Göksel, Ayşe Arslan, Valide Kaplan ve Emine Arslan gözaltına alındı. Cezaevindeki tutuklulara para göndermekle suçlanan 8 Barış Annesi, Antalya Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi, savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. 
  
Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Antalya İl Örgütleri, konuya dair Attalos Heykeli önünde basın açıklaması yaptı. 
 
‘Sessiz kalmayacağız’
 
Açıklamada konuşan HDP Antalya İl Eşbaşkanı Hülya Hasbay, barış annelerinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Hülya, "Bu baskı siyaseti ne kadınları ne de partimizi asla yıldıramayacak" ifadesini kullandı. İktidarın "düşmanca tavrına" karşı mücadele edeceklerinin altını çizen Hülya, "Ne partimize yönelik saldırılarınız ne de gerici faşist ittifakınız bizi yıldıramayacak. Dün olduğu gibi bugün de sessiz kalmıyoruz, kalmayacağız. Bulunduğumuz her yerde baskı rejimine karşı partimizi ve tutuklu yakınlarına sahip çıkıyoruz. Bizleri otoriter baskıcı yöntemlerinizle sindiremeyeceksiniz" sözlerini kullandı.