Şirnex’te çocuğa cinsel saldırı davası ertelendi

  • 13:52 22 Mart 2023
  • Hukuk
 
ŞIRNEX - Şirneş Üniversitesi personeli Orhan Aldanmaz’ın çocuğa cinsel saldırıda bulunmasına ilişkin yargılandığı dava ertelendi. 
 
Şirnex’te (Şırnak) 2022 yılı Mart ayında Şırnak Üniversitesi personeli Orhan Aldanmaz’ın bir çocuğa cinsel saldırıda bulunmasına ilişkin yargılandığı davanın 2’nci duruşması Şırnak 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Şirnex Barosu ve Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği’nin katıldığı duruşmada, tutuksuz yargılanan fail de salonda hazır bulundu.
 
Kimlik tespitlerinin ardından duruşma, çocuğun okul arkadaşının tanık olarak dinlenmesiyle başladı. Daha sonra Şirnex Barosu ve Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği avukatları dosyaya katılım talebinde bulundu. Mahkeme heyeti talepleri reddetti.
 
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü avukatı ise dosya ile ilgili eksik hususların giderilmesi talebinde bulundu.
 
Ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, savcının mütalaasını hazırlaması için duruşmayı 22 Mayıs’a erteledi.
 
Duruşma sonrası açıklama
 
Duruşmanın ardından Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği açıklama yaptı. Dernek adına konuşan Avukat Nurbanu Satılmış, “Cinsel istismar dosyalarında delilerin karartılmaya çalışıldığını” belirterek, “Amacımız bu tür olayları hukuk yoluyla aydınlatmaktır. Dosya için katılım talebinde bulunduk ancak maalesef talebimiz reddedildi” dedi.
 
Şirnex Barosu adına konuşan Avukat Aycan İrmez ise çocukların haklarının ihlal edildiğine dikkat çekti. Aycan, davanın takipçisi olacaklarını ve bu davalarda hukuki mücadelelerini vereceklerini vurguladı.