Gençler konferansa hazır: Faşist iktidara cevap verelim

  • 09:05 20 Mayıs 2022
  • Siyaset
İSTANBUL - HDP Kadın Meclisi’nin 21-22 Mayıs’ta gerçekleştirileceği 4’üncü Büyük Merkezi Kadın Konferansı’na ilişkin tüm genç kadınlara çağrı yapan Genç Kadın Koordinasyonu üyesi Rojin Keskin, güçlü katılımla iktidara burada cevap verilmesini istedi.
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, 21-22 Mayıs’ta 4’üncü Büyük Merkezi Kadın Konferansı’nı gerçekleştirecek. Merkezi Konferans öncesi bölge konferanslarında binlerce kadının katılımı ile birçok konu başlığında tartışma yürütüldü.
 
HDP Genç Kadın Koordinasyonu üyesi Rojin Keskin, 21-22 Mayıs’ta gerçekleştirecekleri 4’üncü Büyük Merkezi Kadın Konferansı’na ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 
 
‘Varlığımız tamamen silinmeye çalışılıyor’
 
Partilerinin son bir yıl içerisinde birçok provokasyonla karşı karşıya kaldığını söyleyen Rojin, bu durumdan da en çok etkilenenlerin kadınlar ve genç kadınlar olduğuna vurgu yaptı. Genç kadınlar şahsında toplumun da bundan etkilenen bir noktada olduğuna dikkat çeken Rojin, “Ekonomik, siyasal anlamda etkilendik. Tutuklamalar, gözaltılar, genç kadın arkadaşlarımıza karşı kaçırılmalar oldu, ajanlaştırma durumları gelişti. Genç kadınlara para teklif ederek, fuhuş dayatılarak kadınların varlığını tamamen yok saymaya, silmeye çalışan bir iktidarla karşı karşıyayız. Her genç kadının içerisinde özgürlük duygusu vardır fakat buna zemin veremeyen ailelerimiz var. Genç kadını yok sayan iktidar da aileyi örgütleyerek genç kadını her zaman yok saymaya çalışıyor. O yüzden de bizim tartıştığımız konular, bu sene içerisinde neler yaptık, ne kadar genç kadına ulaştık, ne kadar daha örgütleyebildik oldu” yorumunu yaptı.
 
‘Bu mücadeleyi sürdürme iddiamız var’
 
İktidarın özel savaş politikalarıyla genç kadınları hissizleştirmeye çalıştığını söyleyen Rojin, buna örgütlenme ile cevap vereceklerini belirtti. Direnişte ısrarlı olduklarını ve mücadeleyi büyütme iddialarının olduğunu kaydeden Rojin, Büyük Kongre’ye giderken de erkek zihniyetine karşı direnişi tartıştıklarını dile getirdi. Rojin, örgütlü kadınların hedefte olduğunu ifade ederek HDP İzmir İl Binasında Onur Gencer tarafından katledilen Deniz Poyraz örneğini verdi. Rojin, “Deniz Poyraz’ın katledilmesini aslında mevcut durumda bütün kadınlara verilen bir cevap olarak anlayabiliriz. Neden böyle bir provokasyona girişildi, iktidar örgütlü bir kadından, Kürt bir kadından ne kadar korktuğunu göstermek istedi aslında” dedi.
 
‘İktidar gençlere kültür üzerinden yöneliyor’
 
Toplumsal cinsiyet eşitsizliğine dair birçok piknik, atölye ve etkinlik gerçekleştirdiklerini belirten Rojin, iktidarın gençlere kültür üzerinden yönelmeye çalıştığını dile getirerek, “Kültürü olmayan birey yok olmuş bir bireydir. Çünkü bir insanın kültürü aynı zamanda kimliğidir de. Dilimizi yok sayan, kültürümüzü hiçleştiren, bir erbane sesine bile tahammül edemeyen bir iktidarla karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı.
 
İktidara cevap Merkezi Kongre’de verilecek
 
Partilerinin Kadın Sözcüsü Ayşe Acar Başaran’a kolluk tarafından yapılan “Seni çivilerim” tehdidinin de bütün kadınlara yöneltilen bir hakaret olduğunun altını çizen Rojin, “Devletin paralı çalışan elemanlarının kadınlara karşı nasıl bir yaklaşımla yöneldiğini, nasıl bir politikayla yaklaştığını canlı canlı kameralar önünde görmüş bulunmaktayız. Bu hakarete karşı da biz kadınlar olarak en büyük cevabı Genel Merkezi Kongre’mizde vereceğiz. Hem Genç Kadınlar, hem Gençlik Meclisi olarak, hem de bir bütünen HDP Genel Merkezi olarak bu kongreye büyük bir coşkuyla katılacağız. Gençliğin rengi, genç kadının varlığı, bütün zihnimizi bulanıklaştırmaya çalışan politikalara karşı en büyük sözümüzü, en büyük coşkumuzu Genel Merkezi’mizin kongresinde vereceğiz. Bu kongre iktidara, iktidarın elemanlarına karşı en büyük cevabımız olacaktır” değerlendirmesini yaptı.
 
‘Düşmana en büyük cevabı genç kadınlar veriyor’
 
Metina, Zap ve Avaşin bölgelerine dönük saldırılara da değinen Rojin, “Bu savaşa da en büyük cevabı Kürdistan’da genç kadınlar veriyor. Son süreçlerde gelişen savaşlar, ekonomik krizler tamamen kadını etkileyen bir noktadadır. Siyasal, sosyal, kültürel anlamda her zaman kadını ve genç kadını etkileyen bir noktada oldu. Bizim de buna karşı yapacağımız örgütlenme olacaktır. Her kadına dokunabilmek, her kadını hissetmek belki de bu noktada yerinde olacaktır” şeklinde konuştu.
 
‘Varlığımızı kongremizle faşist iktidara hissettirelim’
 
Genç kadınlara özgür eş yaşam temelinde örgütlenmeleri çağrısını yapan Rojin, öz güçlerini açığa çıkarmalarını istedi. Rojin kadınlara, “İktidarın Kürt toplumu şahsında bütün bir toplumu cins kırımından geçirmeye çalıştığını çok açık bir şekilde görebiliyoruz. O yüzden de her kadının bu cins kırımına karşı örgütlülüğü sağlayıp ve bu örgütlülük temelinde genç kadının rengiyle örülü yaşamı yeniden şekillendirmesi gerekir. Kadınlara çağrımız da kongremize her genç kadının katılması ve oradaki genç kadının coşkusunu, varlığını faşist iktidara karşı hissettirmektir” sözleri ile seslendi.