Ferit Şenyaşar Meclis’teki ilk toplantısını annesinin mücadelesi için yaptı

  • 14:00 9 Haziran 2023
  • Siyaset
 
ANKARA - Meclis’te ilk basın toplantısını adalet mücadelesi veren annesi Emine Şenyaşar için düzenleyen Ferit Şenyaşar, yeni Adalet Bakanı’na yeminine sadık kalması çağrısında bulunarak, “Annem 67 yaşında. Artık ayakta duramıyor ama ‘Adalet sağlanmadan ben Urfa Adliyesi önünden ayrılmayacağım’ diyor. Biz de Adalet Bakanı’nı acilen göreve davet ediyoruz. Bu adaletsizliğin giderilmesini istiyoruz” dedi.
 
Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Riha Milletvekili Ferit Şenyaşar, annesi Emine Şenyaşar hakkında verilen para cezası ve Adalet Nöbetleri’ne ilişkin Meclis’te ilk basın toplantısını düzenledi. Konuşmasına adalet mücadelelerine destek veren herkese teşekkür ederek başlayan Ferit, siyasete girmesinin amacının adalet arayışı ve Riha halkının sorunlarını Meclis’e taşımak olduğunu kaydetti. 
 
Adalet mücadelelerini anlattı
 
28’inci yasama döneminin yemin töreni ile başladığını hatırlatan Ferit, şunları belirtti: “Bütün milletvekilleri hukukun üstünlüğü ve adalet anlayışı üzerine yemin ettiler. Yeniden Cumhurbaşkanı olan Erdoğan ve yeni m-Meclis Başkanı da yeminlerden sonra halka seslendiler. 85 milyonla kucaklaşmadan bahsettiler. Eşit yurttaşlıktan, adaletten bahsettiler. Biz bu cümleleri önemsiyoruz, değerli buluyoruz. Ama bizim talebimiz bu cümlelerin sözde kalmaması. 27’nci yasama dönemi adaletsiz bir süreç olarak tarihe geçti. Biz de maalesef bu sürecin kurbanı olduk. 14 Haziran 2018 tarihinde iş yerimize silahlı bir saldırı yapılıyor. Akabinde yaralı olarak bizi Suruç Devlet Hastanesi’ne kaldırıyorlar. Suruç Devlet Hastanesi’nin içinde İbrahim Yıldız öncülüğünde Yıldız ailesi tarafından devlet hastanesinin içerisinde 3 insanımız linç edilerek ateşli silahlarla katlediliyor. Bu yetmezmiş gibi bir kardeşimiz de üstünlerin talimatıyla 5 yıldır hala tek kişilik hücrede, cezaevinde tutuklu bulunuyor. 5 yıldır adil bir yargılama talebiyle annemle birlikte bir adalet mücadelesi yürütüyoruz. 809 gündür Urfa Adliyesi önünde annemle birlikte mücadelemizi adalet nöbeti şeklinde sürdürüyoruz. Adliye önünde nöbetimizi sürdürürken defalarca gözaltına alındık, nezarete atıldık, darp edildik ama hiçbir zaman mücadelemizden vazgeçmedik. Bu adliye önündeki nöbetimiz süresince annem hakkında 31, benim hakkımda da 14 tane toplamda 45 tane soruşturma açıldı. Bunlar peyderpey davaya dönüşmektedir. Dün de annemle ilgili bir yargılama yapıldı ve heyet anneme ‘kamu memuruna hakaret’ten dolayı 8 bin lira bir ceza kesti. Tabi ki biz bu hukuksuzluğu kabul etmiyoruz.” 
 
Yeni Adalet Bakanı’na çağrı: Yemininize sadık kalın 
 
Urfa Adliyesi nöbeti süresince 3 Adalet Bakanı’nın atandığını belirten Ferit, “Nöbete başladığımız ilk aylarda Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’dü. Meclis Adalet Komisyonu’nda annemin mücadelesi Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e sorulduğunda bu durumdan üzüntü duyduğunu, takip ettiklerini söyledi. Sonra da yerine Bekir Bozdağ atandı. Bekir Bozdağ da Urfa’ya geliyor. Bilmediği bir konu hakkında Urfa Başsavcısı ile görüştü. Ama adliyenin ana kapısında da annemin adalet mücadelesi bu süreçte devam ediyor. Bekir Bozdağ annem ana kapıda olduğu için adliye içine girmedi. Buna çözüm olarak başsavcılık devreye girdi ve Urfa Adliyesi’nin arka tarafından yeni bir kapı açıldı ve Bekir Bozdağ o arka kapıdan adliyeye girip çıktı. Türkiye ve dünya kamuoyunun takip ettiği annemin mücadelesi Urfa Adliye kapısında devam ediyor. Yeni Adalet Bakanı atandı. Görevinde başarılar diliyoruz. Şimdiye kadar olumsuz bir durum görmedik. Olumsuz bir eleştiri yapmıyoruz ama yeni Adalet Bakanı’nı da göreve çağırıyoruz. Yeminine sadık kalmaya davet ediyoruz” diye belirtti. 
 
Adalet sağlanmadan adliye önünde ayrılmayacağım 
 
Ferit, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim 3 insanımız Suruç Devlet Hastanesi’nde katledildi. Bir kardeşimiz hala üstünlerin talimatıyla tutukludur. Yeni Adalet Bakanı’na çağrımızı yapıyoruz. Acilen bu olaya el atması gerekiyor. Bu adaletsizliğin giderilmesini istiyoruz. Eğer Adalet Bakanı bizimle görüşme talebini kabul etmeyecekse hastane katliamının tanığı dönemin Urfa Valisi’dir. Hastane katliamının tanığı Şanlıurfa Emniyet Müdürü’dür. Hastane katliamının tanığı dönemin Tarım Bakanı’dır ve hastane katliamının ilk Başsavcısı Sadi Doğan’dır. Kendisi şu anda Ankara’da bulunmaktadır. Biz Adalet Bakanlığı’na bu adaletsizlikle ilgili acil bir çağrı yapıyoruz. Annem 67 yaşında. Artık ayakta duramıyor ama ‘Adalet sağlanmadan ben Urfa Adliyesi önünden ayrılmayacağım’ diyor. Biz de Adalet Bakanı’na çağrı yapıyoruz. Lütfen acilen göreve davet ediyoruz. Bu adaletsizliğin giderilmesini istiyoruz. 
 
Bütün adaletsizliklerin sesi olacağım 
 
Bu Meclis’te ilk basın açıklamam. Buraya milletvekili olarak geldiğimde milletvekilimiz olan Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun mücadelesini paylaşmaya geldim. Ağır bir yük taşıyor. Bu yükü Meclis’te beraber taşıyacağız. İlk açıklamamı annemin mücadelesi üzerine yaptım. Anneme pozitif bir ayrımcılık yaptım önümüzdeki süreçte Urfa merkez olmak üzere meydana gelen bütün adaletsizliklerin sesi olacağım.”