Koma MA turnesini İzmir’de sonlandırdı

  • 22:49 26 Ocak 2023
  • Kültür Sanat
İZMİR - Koma MA, turnesinin son konserinin ilk parçasını Rojhilat Kürdistanı’nda devam eden direnişe, konseri ise Kobanê’nin kurtuluşuna adadı.
 
Turneye çıkan Koma MA, son konserini Ankara ve İstanbul’un ardından İzmir’de Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. Seyme Organizasyon tarafından organize edilen konsere yüzlerce yurttaş katıldı. Konserde ilk parça  Jina Aminî’nin katledilmesinin ardından başlayan ve Rojhilat Kürdistanı’nda devam eden direnişe, konser ise Kobanê’nin kurtuluşuna adandı.
 
Zılgıtlar ve alkışlar eşliğinde başlayan konserde salona sığmayan yurttaşlar için ek sandalyeler getirildi. Konserde Dersim, Behdînan ve Botan bölgesine ait ezgiler seslendirildi. 
 
‘İzmir’de de böyle gruplar kurulmalı’
 
Konsere katılanlar arasında bulunan Raperin Akgün Koma MA için geldiklerini belirterek, “Kültür ve sanatımızla yaşamamız için böyle konserler çok önemli. Kürt halkı için önemli. Böyle etkinlikler fazlalaştıkça bizler de keyif alıyoruz. Keşke İzmir’de de böyle bir grup olsaydı ve biz de çocuklarımızı hep götürebilseydik. Çok mutlu oluyorum bu etkinliklerden” diye belirtti.  
 
‘Kürtçe etkinlikler mutlu ediyor’
 
Kürtçe konuşmayı sevdiğini belirten Nimet Bozcan ise Kürtçe etkinliklerin artması gerektiğini belirterek, “Kürtçe söylemek, dinlemek bizim varlığımızdır. Metropollerde çok yoğun bir faşizm var. O nedenle bu etkinliklere gelmek Kürtleri mutlu ediyor” şeklinde konuştu.
 
‘Çocukları müziksiz bırakmayacağız’
 
Konserin sonunda konuşma gerçekleştiren Koma MA sanatçısı Şêrko, konserde emeği geçenlere teşekkür ederek, “6 yıl önce Kurdistan’ın başkenti olan Amed’den halka söz verdik. ‘Ne olursa olsun bu çocukları müziksiz bırakmayacağız’ dedik. Sadece çocukları değil çocukların ailelerini de müziksiz bırakmayacağız. Siz ne kadar sahip çıkarsanız bu kültür, müzik o kadar ilerleyecek. Herkese sahip çıktığı için çok teşekkür ederiz” dedi. 
 
Konser verilen mesajların ardından halaylarla son buldu.