Mart ayı şiddet çetelesi: 26 kadın katledildi, 17 şüpheli ölüm

  • 09:02 5 Nisan 2022
  • Şiddet Çetelesi
Habibe Eren
 
HABER MERKEZİ - Ajansımızın her ay hazırladığı şiddet çetelesine göre, Mart ayında 26 kadın katledildi, 17 kadın şüpheli şekilde yaşamını yitirdi. Mart ayında 5 kadın balkondan veya yüksekten düşerek şüpheli şekilde yaşamını yitirirken, dikkat çeken bir diğer nokta ise 4 kadının katliamı engellemeye çalışan failler tarafından katledilmeye çalışılması oldu.
 
Kadına yönelik şiddet, taciz, tecavüz ve katliamlarda “önlen(e)meyen” artış devam ederken bu tablo “cins kırımına” ulaştı. Türkiye’nin dört bir yanında yaşanan katliamlarda kadınların hikâyeleri farklı olsa da birçoğu aynı bahaneler ve “araçlarla” katledildi.  Bireysel silahlanmanın hızlı artışı, katledilme biçimlerinin şiddetlenmesi, faillerin benzer yöntemleri kullanması ve “şüpheli ölümlerin” sistematik artışı faillerin korunması ve cezasızlığa da işaret ediyor.
 
26 kadın katledildi
 
Ajansımızın verilerine göre Şubat ayında 24 kadın katledildi, 26 şüpheli ölüm yaşandı. Mart ayında ise 26 kadın katledildi, 17 kadın şüpheli şekilde yaşamını yitirdi. Bu ay verilerden öne çıkan bir sonuç ise failler kadınları katlederken, kendilerini engellemeye çalışan kadınları da katletmeye çalıştı.
 
5 kadın şüpheli şekilde yüksekten düştü
 
Bu ay yine şüpheli ölümler daha çok “balkondan düşme” şeklinde yansıdı. KCDP’nin verilerine göre 2021 yılından bu güne kadar 55 kadın yüksekten düşerek şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Şüpheli ölümlerin yüzde 20’sinin yüksekten düşme şeklinde gerçekleştiğini görüyoruz. Yargı şüpheli ölümlerin üstüne gitmezken, bu ay yine 5 kadın balkondan veya yüksekten şüpheli düşerek şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdi. 
 
16 yıl önce kaybolan kadının katledildiği ortaya çıktı
 
Niğde’de 16 yıl önce kaybolan ve o zaman 24 yaşında olan Serap Başer’i, 2 yıl sonra trafik kazasında ölen evli olduğu Ali Başer’in katlettiği ortaya çıktı. Serap’ın kemikleri failin tarlasında bir su kuyusunda bulundu. Bu olay kadın katliamlarının aydınlatılmadığı ve üzerine gidilmediği gerçeğinin en güncel örneklerden biri oldu. Öte yandan iktidarın toplumsal cinsiyet eşitsizliğini besleyen politikaları her yerde açığa çıkıyor. Bursa’daki Ortaokul Müdürü Haydar Akın, öğretmenlere kız ve erkek öğrencilerin ayrı sıralarda oturtulması için yazı göndermişti ve bu sebeple açılan soruşturmada görevinden uzaklaştırılmıştı. Uzaklaştırmadan 5 gün sonra Haydar Akın görevine iade edildi.
 
Özsavunmaya beraat
 
Balıkesir'de Murat Yıldız'ın sistematik şiddetine karşı özsavunmada bulunan Rümeysa Aydın yargılandığı davanın karar duruşmasında beraat etti.
 
En fazla katletme İstanbul ve Konya’da
 
Kadınların en fazla katledildiği kentlerin başında İstanbul ve Konya geldi. Verilerimize göre İstanbul’da 6, Konya’da 3, Bursa’da 2, Adana’da 2, Edirne’de 2, Denizli’de 1, Sakarya’da 1, Kilis’te 1, Kayseri’de 1, Antalya’da 1, Ordu’da 1, Kırşehir’de 1, Isparta’da 1, Kocaeli’de 1, Tekirdağ’da 1 ve İzmir’de 1 kadın katledildi.
 
Failler yakınları 
 
Mart ayında katledilen 26 kadının 11’i evli olduğu erkek, 4’ü birlikte olduğu erkek, 2’si akrabası, 2’si eskiden birlikte olduğu erkek, 2’si eskiden evli olduğu erkek, 1’i babası, 1’i oğlu, 2’si tanımadığı biri ve 1’i de kendini ısrarlı takip eden erkek tarafından katledildi. 
 
Kadınlar en çok ateşli silahla katledildi
 
Bu ay katledilen kadınların 12'si ateşli silahla, 9’u kesici aletle katledildi. 5 kadın ise erkekler tarafından çeşitli yöntemlerle katledildi.
 
Katletme girişimi, şiddet, taciz, tecavüz
 
Failler 10 kadını katletme girişiminde bulunurken, 8 kadın şiddete maruz kaldı, bir kadın alıkonuldu, 2 kadın tecavüze maruz kaldı.   
 
3 çocuk katledildi
 
Verilerimize göre Mart ayında 3 çocuk katledildi, 2 çocuk şüpheli şekilde yaşamını yitirdi. 5 çocuk cinsel tacize maruz kalırken, 3 çocuk tecavüze, bir çocukta Kuran kursunda şiddete uğradı.
 
8 Mart’ta kadınlar gözaltına alındı, tutuklandı 
 
Erkek devlet ve yargının Mart ayında da kadınlara yönelik saldırıları hız kesmeden devam etti. Son iki yıldır yargı tacizi ile karşı karşıya kalan Rosa Kadın Derneği üyeleri sistematik olarak gözaltılara maruz kalıyor. Diyarbakır merkezli 16 Mart tarihinde yapılan polis baskınlarında Rosa Kadın Derneği üyeleri, Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivistleri, HDP’li eşbaşkanlar ve sendikalılar gözaltına alındı. Gözaltına alınan 24 kadından 11’i tutuklandı. Kadınların gözaltı ve tutuklama gerekçeleri ise 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü, 8 Mart ve İstanbul Sözleşmesi eylemleri olarak gösterildi. Kadınlara yönelik yargı eliyle verilen gözdağı, söz konusu erkekler olunca işletilmedi. 2 yıldan fazladır kayıp olan Gülistan Doku’nun kaybolmasında baş şüpheli olan ve Antalya Alanya’da gözaltına alınan Zainal Abarakov, sevk edildiği adliyede savcılık tarafından serbest bırakıldı.
 
Newroz’da 74 çocuk gözaltına alındı 
 
Türkiye ve bölge illerinde Newroz kutlamalarında birçok ihlal yaşandı. Kadınlar ulusal kıyafetleri gerekçe gösterilerek alana alınmazken, çıplak arama dayatmasına maruz kaldı ve saatlerce arama noktasında bekletildi. Kontrol noktalarında 74'ü çocuk 298 kişi gözaltına alındı. 19 Mart'ta ise Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde, 5 yaşındaki ikiz kız kardeşler, anneleri ile birlikte Newroz kutlamaları için alana gittikleri sırada, kıyafetlerinin üzerindeki semboller ile renkler gerekçe gösterilerek gözaltına alındı ve çocukların parmak izleri alındı. 
 
Katledilen kadınlar 
 
* İstanbul Ümraniye’de Aıdanah Abykaliewa’ya şiddet uygulayan ve şikâyet üzerine gözaltına alınan Aman Usanov serbest bırakıldıktan sonra Aıdanah’ı katletti. 
 
* Denizli’nin Pamukkale ilçesinde, Fatma Çetin 4 yıl önce boşandığı Ebubekir Karakurt tarafından katledildi. 
 
* Konya Karatay’da Hamidollah N. isimli erkek, boşanma aşamasındaki Marziye S.’yi kesici aletle katletti. 
 
* İstanbul Beylikdüzü’nde Bülent Aktaş, evli olduğu Kader Aktaş ve Mehmet Ali (7) ile Ömer Asil (2) isimli çocuklarını katlettikten sonra yaşamına son verdi.
 
* Bursa’da Oktay Hürmet isimli erkek kendisinden ayrılmak isteyen Asya Pınar Üzümcü’yü kesici aletle katletti. Annesi İfakat Evcil’i de katletme girişiminde bulunarak ağır yaraladı.  
 
* Sakarya Erenler’de evli olduğu Azer Pala tarafından ateşli silahla saldırıya uğrayan Buket Pala, 25 gün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
 
* İstanbul Bakırköy’de bulunan bir alışveriş merkezinin otoparkında Murat Bakırköylü, Yağmur Sönmez’i ateşli silahla katletti.
 
* Kilis’te polis Hasan Solak, evli olduğu hemşire Fatma Solak ile meslektaşı S.Ç. isimli kadına görev yaptıkları hastane önünde saldırdı. Fatma yaşamını yitirdi, meslektaşı tedavi altına alındı.
 
* Konya'nın Çumra ilçesinde Ali Rıza Yüzer, evli olduğu 6 aylık hamile Sadife Yüzer'i ateşli silahla katletti.
 
*  Kayseri Sarıçam’da Fadime Koca evli olduğu Fahri Koca tarafından ateşli silahla katledildi.
 
* İstanbul Sancaktepe'de Reşat Yüksel isimli erkek annesi Çiçek Yüksel’i katletti, 2 kız kardeşini ve babasını yaraladı. 
 
* Daha önce tecavüze maruz kalan Nuray Demir,  Antalya’da bir otelde Taner Bektaş isimli fail tarafından katledildi. 
 
* Ordu’da Sinan Ş. tarafından şiddete maruz kalan Eda Evli,  tartışmalı olan KADES hattına ihbarda bulundu, ancak ekipler geldiğinde Eda’nın cenazesi bulundu.
 
* Kırşehir’de cenazesi nehir kıyısına vuran Şeyma Demir’in güvenlik görevlileri Sami Aydoğan ve Şefik Ekici tarafından tecavüze uğradıktan sonra katledildiği ortaya çıktı.
 
* Bursa Karacebey’de Yusuf Karayün evli olduğu Aynur Karayün’ü kesici aletle katletti.
 
* Isparta’da yaşayan 24 yaşındaki 6 aylık hamile Raziye Karabuğa, birlikte yaşadığı Şehmuz Gezen tarafından ateşli silahla katledildi.
 
* İstanbul’un Bağcılar ilçesinde Ramazan Onat, evli olduğu resim öğretmeni Gülşen Onat’ı ateşli silahla katletti.
 
* Kocaeli’nin İzmit ilçesinde Ayşe Perçem adlı kadın, evli olduğu Hacı Perçem tarafından kesici aletle katledildi. 
 
*Adana’da 40 yaşındaki Ayşe Okuyucu, 22 yaşındaki oğlu Kemal Okuyucu tarafından ateşli silahla katledildi.
 
* Tekirdağ’da, 73 yaşındaki Adviye Özgür kendisine borçlu olan yeğeni Ferdi Çalışır tarafından kesici aletle katledildi. Fail, kendisine engel olmak isteyen evli olduğu Aynur H.’yi de yaraladı.
 
* Konya’da hakkında uzaklaştırma kararı bulunan Abdullah K., boşanma aşamasında olduğu Hatice K.’yi yaralarken, kayınvalidesi Fatma Gümüş’ü katletti. 
 
* Erzurum’da 46 yaşındaki Ayşe İşlek ve 30 yaşındaki Tuğba Kızıloğlu, Ayşe’nin eskiden evli olduğu erkek ve Tuğba’nın babası Erdal Kızıloğlu tarafından kesici aletle katledildi.
 
* İzmir’in Menemen ilçesinde Emine Sapmaz evli olduğu Münür Sapmaz tarafından katledildi. 
 
* İstanbul Büyükçekmece sahilinde Erkem Batyr isimli erkek, Nargul Jepbarova  adlı kadını katletti, fail ardından yaşamına son verdi.
 
* Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde Filiz Güner, ailesinden 3 kişi ile birlikte Berk Erdoğan isimli fail tarafından ateşli silahla katledilmiş halde bulundu.
 
 Şüpheli ölümler 
 
* İstanbul Tuzla’da 2 katlı müstakil bir evde nedeni henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı çıkan yangında 78 yaşındaki Ayşegül Toktaş yaşamını yitirdi. 
 
* Bursa'nın Nilüfer ilçesine bağlı Ertuğrul Mahallesi’ndeki çocuk parkında Bursa Adliyesi’nde görevli hakim Çiğdem B. şüpheli şekilde yaşamını yitirmiş halde bulundu.
 
* İstanbul Beşiktaş'ta Ebru Cizdam, bir otelin çatısından şüpheli şekilde düşerek yaşamını yitirdi. Olay sırasında aynı odada bulunan evli olduğu Özgür Aydoğan A. tutuklandı.
 
* İstanbul Ümraniye’de evli olduğu erkek Erol Acar tarafından sistematik şiddete maruz kalan Ece Kılıçarslan, şüpheli bir şekilde balkondan düşerek yaşamını yitirdi.
 
* Samsun’da özel yurtta kalan 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Ceydan Öztürk, odasında şüpheli bir şekilde yaşamını yitirmiş halde bulundu.
 
*  Zonguldak Ereğli ilçesinde Aysel Negüzel isimli kadın, bir binanın 5’inci katından şüpheli şekilde düşerek yaşamını yitirdi. 
 
* Kayseri’de kendisinden haber alınamayan ve ailesi tarafından kayıp ihbarında bulunan Esma Bal isimli kadın, mezarlıkta ateşli silahla yaşamını yitirmiş halde bulundu.
 
* Antalya’da 47 yaşındaki Irene Konningen birlikte olduğu İ.B.’nin evinin balkonundan şüpheli şekilde düşerek yaşamını yitirdi. 
 
* İstanbul’da 19 yaşındaki Özge Binnur Oruç, bir rezidanstan şüpheli şekilde düşerek hayatını kaybetti. Özge’nin, düştüğü rezidansta yaşamadığı ve misafir giriş kaydının da bulunmadığını belirlendi. Özge’nin olaydan önce, birlikte olduğu R.Ş.S. ile tartıştığı öğrenildi.
 
* İstanbul Zeytinburnu’nda 28 yaşındaki Sümeyye Akdar, odasında yaşamını yitirmiş halde bulundu. Sümeyye Akdar'ın evli olduğu Refik İ. ile tartıştığı ve yüzünde çeşitli izler olduğu tespit edildi. 
 
* Van’da Sinem Dinçer intihar ettiği iddiasıyla ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Sinem’in, evli olduğu Melik Dinçer tarafından 7 yıl boyunca sistematik olarak şiddete uğradığı, iki kez şikayetçi olduğu öğrenildi.
 
*Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde 65 yaşındaki Yıldız Gül, maaşını çektikten sonra evinde yaşamını yitirmiş halde bulundu. Yıldız’ın eve gelirken kafasını demire çarptığı iddia edildi.
 
* İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde kendisinden haber alınmayan 26 yaşındaki Seher Akkoyun, Kağıthane'de bulunan bir kafede şüpheli bir şekilde yaşamını yitirmiş halde bulundu.
 
* Yalova'nın Çınarcık ilçesinde kendisinden haber alınamayan 57 yaşındaki Rengin Özaltun şüpheli şekilde yaşamını yitirdi.
 
* Denizli'nin Merkezefendi ilçesindeki Karaköy Mahallesi’nde yaşayan 24 yaşındaki anaokulu öğretmeni Tuğba Çakıl evinde yaşamını yitirmiş halde bulundu.
 
* Sinop’un Bozburun mevkiindeki uçurumun kenarında 57 yaşındaki Zahide Çatak'ın cenazesi bulundu. 
 
* İstanbul’da yaşayan Rusyalı 60 yaşındaki Sofia Tomaili evinde yaşamını yitirmiş halde bulundu. 
 
Katletme girişimi
 
* Adana’nın Seyhan ilçesinde Derya B., Eren K. tarafından kesici aletle katledilmek istendi. 
 
* İstanbul Sancaktepe'de Reşat Yüksel isimli erkek annesi Çiçek Yüksel’i katletti, 2 kız kardeşini ve babasını katletme girişiminde bulundu.
 
* Adana'nın Seyhan ilçesinde bulunan bir site önünde Doğan Can E. adlı erkek ateşli silahla Nuriye B.'yi katletmek istedi. 
 
*Adıyaman merkez İmamağa Mahallesi’nde Remziye Yücel sabah işe gitmek için evden çıktığı esnada, boşanma aşamasında olduğu Zeynal Yücel’in ateşli silahla saldırısına uğradı.
 
* İstanbul Sultangazi’de İnanç K. isimli fail evli olduğu B.K’yi katletme girişiminde bulundu. Gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan ve evi ateşe veren fail tekrar gözaltına alındı.
 
* Adana Yüreğir ilçesinde Hıdır A. isimli erkek, bir kadının evini basarak katletme girişiminde bulundu.
 
* Bursa’da Oktay Hürmet, Asya Pınar Üzümcü’yü katlederken annesi İfakat Evcil’i de katletme girişiminde bulunarak ağır yaraladı.  
 
* Konya’da hakkında uzaklaştırma kararı bulunan Abdullah K., boşanma aşamasında olduğu Hatice K.’yi katletmeye çalıştı. 
 
* Tekirdağ’da, 73 yaşındaki Adviye Özgür kendisine borçlu olan yeğeni Ferdi Çalışır tarafından kesici aletle katledildi. Fail, kendisine engel olmak isteyen evli olduğu Aynur H.’yi de katletmeye çalıştı. 
 
* Kilis’te polis Hasan Solak, evli olduğu Fatma Solak’ı katlederken, S.Ç. isimli kadını katletme girişiminde bulundu.
 
Kadına yönelik şiddet, yaralama, cinsel saldırı
 
* Bolu’da M.Ö. isimli erkek, evli olduğu kadına ateşli silahla saldırarak yaraladı.
 
* Adana Yüreğir’de H.İ. adlı kadın, güvenlik görevlisi olarak çalıştığı ilkokulda E.A. isimli fail tarafından silah zoruyla kaçırıldı.
 
* Adana’da Tuba Y. cezaevindeki eşini ziyaret etmediği iddiasıyla evli olduğu erkeğin kardeşi tarafından şiddete maruz kaldı. 
 
* Ankara Sakarya Caddesi’nde 8 Mart’a ilişkin basın açıklaması yapan kadınlara polis saldırısı gerçekleşirken, en az 5 kadın işkenceyle gözaltına alındı.
 
* İstanbul Büyükçekmece'de, Can Ö.  isimli erkek boşandığı Semra D.'ye şiddet uyguladı. 
 
* İstanbul Beşiktaş’ta Mahsun Kırmızıgül’ün kardeşi Yusuf Bazencir, boşanma aşamasında olduğu Seval Bazencir’in evine zorla girmeye çalıştı.
 
* Ankara’da bir hastanede anestezi doktoru olarak görev yapan İsa Ö.K. isimli erkek, burun ameliyatı olan G.K. isimli hastaya, cinsel saldırıda bulundu. Fail tutuklandı.
 
* Kırşehir’de cenazesi nehir kıyısına vuran Şeyma Demir, güvenlik görevlileri Sami Aydoğan ve Şefik Ekici isimli failler tarafından tecavüz edildikten sonra katledildi. 
 
Çocuk katliamı ve şüpheli ölümleri 
 
* İstanbul Beylikdüzü’nde Bülent Aktaş, evli olduğu Kader Aktaş ve Mehmet Ali (7) ile Ömer Asil (2) isimli çocuklarını katlettikten sonra yaşamına son verdi.
 
* Urfa'nın merkez Eyyübiye ilçesine bağlı Micit (Çalışkan) Mahallesi’nde, 24 Mart’ta özel harekat polislerinin atış talimi yaptığı alanda 16 yaşındaki Muharrem Aksem, katledilmiş halde bulundu. Muharrem’in vücudundan 12 metal parçası çıkarıldığı ve sağ elin olmadığı belirtildi.
 
* Mardin’in Derik ilçesinde Sütlüce mezrasında Felek Dinler (16) isimli çocuk şüpheli bir şekilde yaşamını yitirmiş halde bulundu.
 
* Muş Karasu Nehri’ne düştüğü iddia edilen 17 yaşındaki lise öğrencisi Yağmur Özkan’ın cenazesi 13 gün sonra bulundu.
 
Çocuğa yönelik, cinsel taciz, tecavüz ve şiddet
 
* Diyarbakır’da bir çocuk cinsel tacize maruz kaldı, fail çevredeki yurttaşlar tarafından darp edildi.
 
 * Van'ın Çatak ilçesinde Fatih Y. isimli erkek bir çocuğa tecavüzde bulundu. Fail tutuklanarak cezaevine gönderildi. 
 
* Dersim Pertek’te 3 çocuk tacize maruz kaldı. Yürütülen soruşturma kapsamında 8 kişi tutuklandı.
 
* Urfa Eyyübiye ilçesinde Mehmet A., bir çocuğa cinsel saldırıda bulundu. Fail, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
 
*  Şırnak’ta üvey annesi B.A. tarafından küçük yaşlardan bu yana işkence ve şiddete maruz bırakıldığı, yine üvey annesi ile Cengiz Aydemir ve Sami Yıldız tarafından fuhşa zorlandığı ortaya çıktı. Dosyada 16 ismin daha geçtiği iddia edildi.
 
* Balıkesir’de O.A. isimli erkek bir çocuğa cinsel saldırıda bulundu. Fail tutuklandı.
 
* İstanbul’da tarikat yurdunda bir görevli öğrencilere şiddet uyguladı. Fail tutuklandı.
 
Erkek yargı kararları
 
* Şırnak’ın Cizre ilçesinde bir okulda 40’ı aşkın öğrenciye cinsel tacizde bulunan Burak Ercan’ın tutuksuz yargılandığı davanın karar duruşması görüldü. Faile yalnızca 22 ay 15 gün hapis cezası verildi.
 
* İzmir’de zihinsel engelli çocuğa cinsel saldırıda bulunan iki erkeğin karar duruşması görüldü. Mahkeme heyeti erkeklerden birine beraat, diğerine ise sadece 3 yıl hapis cezası verilmesine hükmetti. 
 
İyi hal indirimleri
 
* İstanbul'da ayrıldığı H.S.'yi tehdit eden ve 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan Sedat K., hakim ve savcı karşısında kadını ölümle tehdit etti. Mahkeme, buna rağmen fail erkeğe "yargılama sürecindeki davranışları" gerekçesiyle "iyi hal indirimi" yaptı.
 
* Burdur’un Bucak ilçesinde Gizem Canbulut’u katleden Eren Yıldız’a mahkeme heyeti, "iyi hal" ve "haksız tahrik" indirimi uygulayarak, 20 yıl hapis cezası verdi. 
 
* Ankara'da evli olduğu Emine Yanıkoğlu'yu ateşli silahla katleden Soner Yanıkoğlu’na "iyi hal" indirimi uygulanarak müebbet hapis cezası verildi. 
 
* Ankara’da Orhan Munis tarafından katledilen TRT sanatçısı Hatice Kaçmaz davasında daha önce yerel mahkemenin verdiği “tutkulu sevgi” indiriminden sonra Yargıtay Ceza Genel Kurulu skandal bir karara imza attı. Yargıtay, Hatice’nin, evlenme teklifini kabul etmesi halinde failin katliamı işlemeyeceğini, reddedilince “anlık hiddetle cinayeti işlediği”ni” savunarak indirimi onadı. 
 
* Bursa’da boşandığı kadını katleden fail İlhan Gökçe’ye ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası veren mahkeme heyeti, “tahrik ve takdir indirimi” uygulayarak cezayı 20 yıla düşürdü.
 
* Kayseri'de boşanma aşamasındaki Sinem Karadeniz'i katleden ve 15 yıl hapis cezası verilen Ali Karadeniz isimli faile, istinafın cezayı yüksek bulmasının ardından yeniden yargılandığı davada “haksız tahrik” indirimi uygulanarak verilen 11 yıl 3 ay hapis cezası, Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi tarafından onandı.
 
* Manisa’da da kendisinden boşanmak isteyen Esra Oymak’ı katleden Mikail Oymak’a mahkeme heyeti "kasten öldürme" suçundan verdiği cezada "iyi hal" indirimi uygularken, "cinsel saldırı" suçundan beraat kararı verdi. 
 
* Kocaeli’nin Körfez ilçesinde evli olduğu kadını katletmeye çalışan Burhan Şeker’e ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası veren mahkeme heyeti “haksız tahrik indirimi” uygulayarak cezayı 11 yıla düşürdü.
 
* Bolu'da, bateri eğitimi verdiği çocuğu evine götürerek cinsel saldırıda bulunan Cihat Karaaslan’a “iyi hal” indirimiyle 6 yıl 8 ay hapisle cezası verildi.